Esélyteremtő programok megvalósítása (EFOP-1.2.12-17)

Széchenyi 2020Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében pályázatot írt ki a Kormány gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatását és sikeres társadalmi integrációját célzó programok megvalósítására. Az EFOP célul tűzte ki a gyermekek nélkülözésnek és társadalmi kirekesztettségének megszüntetését. Ez a pályázati kiírás ehhez a célhoz kíván forrásokat biztosítani.

A felhívás célcsoportja a fejletlenebb régiókban működő nevelési intézmények 1-11 osztályos tanulói. A célcsoportba beletartoznak a hátrányos helyzetű fiatalok, így a cigány, a migráns hátterű diákok, de a fogyatékossággal élők és a speciális nevelési igényű tanulók is.

A pályázati program illeszkedik több stratégiához is, így a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiához, a "Legyen Jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégiához, az "Egészséges Magyarország 2014-2020” egészségügyi ágazati stratégiához, Nemzeti Önkéntes Stratégia 2012-2020-hoz és a Duna Régió Stratégiához. Pályázhatnak vallási és civil szervezetek, közalapítványok és alapítványok.

A támogatási kérelmek benyújtására 2017. május 8. naptól 2018. január 2. napig van lehetőség.

A pályázati csomag itt érhető el.Széchenyi 2020