Az én reformációm - videó pályázat

luther.jpg2017 a Reformáció emlékéve. A protestáns egyházak egész éves programsorozatot szerveztek annak emlékére, hogy Luther Márton 1517. október 31-én, 95 tételének kiszögezésével elindította az egyház megújítását.

Az elmúlt 500 évben alapjaiban változott meg a világ, nem kis mértékben az egyház változásának köszönhetően is. Az évforduló azonban alkalmat ad a visszatekintésre, a reformáció helyeinek bemutatására, de arra is, hogy ki-ki bemutassa a reformációval kapcsolatos személyes benyomásait, érzéseit.

A Reformáció Emlékbizottság ezért két kategóriában hirdet telefonos kisfilm-pályázatot, alkalmazkodva egyrészt a mai kor technológiai változásaihoz, másrészt ezzel is arra kívánnak ösztönözni, hogy számba vegyük mindazokat az értékeket, melyeket a vallás "forradalma" hozott létre.

Két kategóriában lehet pályázni: 1) a Reformáció klip könnyedebb, elsősorban hangulatok, érzések átadására fókuszáló filmes műfaj, 2) az Útifilm, vagy Road movie pedig a reformáció egyik emlékhelyének és az úton az alkotót ért benyomások bemutatása.

Mindkét kategória győztesei 100-100 ezer, a második helyezettek 30-30 ezer, a harmadikok pedig 20-20 ezer forint díjazást kapnak. A pénzdíjazáson felül minden helyezett filmjét bemutatják a bizottság honlapján és Facebook oldalán, illetve a releváns szakmai médiumokban. 

A filmeket a palyazat@reformacio2017.hu e-mail címre várják 2017. július 14-ig.

Részletes pályázati kiírás: reformacio2017.hu/kisfilm-palyazat/

reblogo20170207.jpg